2009. augusztus 29., szombat

Randa, de finom- majdnem feketeerdő torta


Anyukám kedvence a feketeerdő torta. Épp költözködés közepette vagyunk, így a jól bevált sütis könyvemet ezúttal mellőzni kellett, így emlékezetből próbáltam meg elkészíteni. Nyilván távol áll az igazitól, de azért mindenkinek ízlett :)
Hozzávalók:
8 tojásból készült kakaós piskótalap
1 üveg magozott meggybefőtt
6-8 ek. meggydzsem
1 l tejszín
3 csomag habfixáló
A már kihűlt piskótalapot 3 felé vágom, az alsó lapot megkenem meggydzsemmel, majd néhány mm vastagságban a fixálóval keményített tejszínnel. Magozott meggyet teszek rá bőven, majd evőkanállal tejszínt kanalazok a meggyek hézagaiba. Befedem a középső lappal, mellyre dzsem, tejszín, meggy, ismét tejszín kerül, végül a felső lapot ráhelyezem, a tetejét is és az oldalát is megkenem tejszínnel, majd habzsák , tejszín és meggy segítségével díszítem.
Tipp: A lapok közé kerülő habot csiga alakban rányomhatjuk a piskótára habzsákból úgy, hogy minden sáv közé beférjen 1-1 sor meggy.

2 megjegyzés:

vdaiana írta...

Nem is erdekel hogy nez ki, biztos nagyon finom :)

Névtelen írta...

Szia vdaiana!

Köszönöm a megelőlegezett bizalmat :D

Betti