Hozzávalók:
20 dkg durum liszt
30 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
25 dkg margarin
1 ek. só
1 tojás
1/2 dl tej
1 kis pohár tejföl
2,5 dkg élesztő
1 csipet nyírfacukor
Töltelékhez:
30 dkg vöröshagyma
3 dkg margarin
só
bors
A tejet az élesztővel és a csipet cukorral felfuttatom, majd a többi alapanyaggal összedagasztom. Frissen tartó fóliába csomagolva hűtőben pihentetem, míg a felszeletelt hagymát a margarinon megdinsztelem, sózom, borsozom, hűtöm.
Ezután téglalap alakúra, nagyjából 1 ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, a hagyma háromnegyedét egyenletesen eloszlatom rajta. Az egyik oldalát behajtom a tészta közepéig, majd a másik oldalt ráhajtom a tetejére.
Erre jön a maradék hagyma. Ugyanúgy, mint korábban, az egyik oldalt középig hajtom be, a másikat pedig az egésznek a tetejére hajtom. Fél órát hűtőben pihentetem (fóliázva), majd 1-1,5 cm-re nyújtom, szaggatom.
Ízlés szerint tojással megkenhető, sajttal megszórható.
180 fokon, nagyjából 25 perc alatt készre sütöm.
A teljes adagban 363 g CH van. Nekem 25 db lett belőle, így egyenként nagyjából 15 g CH-t tartalmaznak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése