2014. május 4., vasárnap

Töltött káposzta basmati rizzsel (lusta asszony verzió)




Hozzávalók 13 db kisebb gombóchoz:
(Lusta asszony verzió)

50 dkg darált sertéshús
80 g basmati rizs
20 dkg vöröshagyma
30 g füstölt szalonna
1 tojás
bors 
pirospaprika
ételízesítő
olaj

1 kisebb fej káposzta

Tejföl a tálaláshoz

A káposztát a torzsánál bevágom, majd egyben, sós (ízlés szerint kissé ecetes) vízben főzöm, a levelek így könnyen leválaszthatóak, amikor már kellően megpuhultak.

A hagymát és a szalonnál felaprítom, kevés olaj hozzáadásával megdinsztelem (ha elég zsíros a szalonna, olaj sem kell)

Ezután a hagymát-szalonnát összekeverem a darált hússal, rizzsel, tojással, ízlés szerint sózom, borsozom, pirospaprikázom, ételízesítőt adok hozzá, majd megtöltöm a káposztaleveleket.
Ezt a verziót simán a káposzta főzőlevében főzöm meg, ha kell, leöntök belőle.

A 13 gombócban összesen78 g CH van, így gombóconként 6 gramm szénhidrátot tartalmaz tartalmaz. (rizs és vöröshagyma van beleszámítva)
Ha a hagymát nem számolom bele, akkor 5 g CH/db

A normál "verzióhoz" sertéshúst felkockázva pörkölt alapot készítek, savanyú káposztát adok hozzá, ezt teszem fele-fele arányban a gombócok alá és fölé, illetve 1 evőkanál paradicsompürével spékelem meg.





2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

Névtelen írta...

oks