Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 ek. tejföl
3 tojás sárgája
1/2 cs. sütőpor
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 ek. tejföl
3 tojás sárgája
1/2 cs. sütőpor
A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Minimum fél órányi hűtést követően két részre osztjuk, néhány milliméteres vastagságúra nyújtjuk. Az alsó lap körülbelül 1-1 cm-rel legyen nagyobb, mint a felső lap. Kikent, lisztezett tepsibe fektetjük a nagyobbik lapot, majd az alábbi tölteléket oszlatjuk rajta szét:
Töltelék:
1,5 kg savanyú alma (nem pucoltan/reszelten-hogy magas legyen, belemegy a 2k g is)
2-3 tk. fahéj
kb 25-30 dkg cukor
4 ek. zsemlemorzsa
1,5 kg savanyú alma (nem pucoltan/reszelten-hogy magas legyen, belemegy a 2k g is)
2-3 tk. fahéj
kb 25-30 dkg cukor
4 ek. zsemlemorzsa
Dió (helyettesíthető zsemlemorzsával)
A reszelt almát a cukorral körülbelül 15 perc alatt, kis lángon összerottyantom, majd fahéjjal ízesítem, a maradék folyadékot pedig zsemlemorzsával "fogom fel".
Az alsó, már tepsiben lévő lapot meghintem darált dióval VAGY zsemlemorzsával. Erre kerül a töltelék, egyenletesen eloszlatva, a széleinél annyi helyet hagyva, hogy az alsó lap felhajtható legyen. Erre kerül a második, kinyújtott lap. A széleinél felhajtom az alsó lapot, a tetejét megszurkálom, kb. 180 fokos, előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm. Szeletelést követően meghintjük porcukorral.
1 megjegyzés:
Hello. And Bye.
Megjegyzés küldése