Rég készítettem már ezt a fajta főtt/sült/petrezselymes krumplit, hát ma úgy döntöttem, beújítok egy kicsit az oldalas mellé, és nem a megszokott köretet adom hozzá :)
Hozzávalók, oldalas:
2 kg jó husis oldalas
só
bors
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 zöld paprika
1 paradicsom
(halkan, nagyon halkan mondom :D ) sertészsír, 3-4 ek-nyi
2 kg jó husis oldalas
só
bors
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 zöld paprika
1 paradicsom
(halkan, nagyon halkan mondom :D ) sertészsír, 3-4 ek-nyi
A megmosott, feldarabolt oldalast sózom, borsozom, szépen egymás mellé fektetem őket a tepsiben. Rászeletelem a fokhagymát, vöröshagymát, paradicsomot és paprikát. Rákanalazom a zsírt, majd alufóliával lefedem, kb 180 fokon másfél órát párolom, majd leveszem az alufóliát, és 200 fokon addig sütöm, míg szép színt nem kap.
Hozzávalók: Burgonya
Burgonya-igény szerint
só, petrezselyem és fokhagyma-szintén ízlés szerint
teavaj
Burgonya-igény szerint
só, petrezselyem és fokhagyma-szintén ízlés szerint
teavaj
Én újburgonyából készítettem, nem pucoltam meg, csak nagyon alaposan megmostam. Félig megfőzöm a krumplit, majd forró olajban készre sütöm. Ezalatt kis lángon, teavajon átfuttatom az apróra vágott petrezselymet és zúzott fokhagymát. Vigyázat, oda ne kapjon!!! A kisült krumplit jól összerázom a petrezselymes fokhagymával, ha kell, sózom.
Kis pluszként majonézes káposztasalátát készítettem hozzá, ezt is megtaláljátok a receptjeim közt.
Kis pluszként majonézes káposztasalátát készítettem hozzá, ezt is megtaláljátok a receptjeim közt.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, igazi finomság. Nagyon szeretem az oldalast
Így kell ezt csinálni:) (sütni:) Nyeltem egy nagyot!
Köszönöm :)
Megjegyzés küldése