2012. február 4., szombat

Túrókrémes gyümölcstorta

Hozzávalók


Elkészítés

A tojásokat a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozzuk össze alaposan. A masszát simítsuk kivajazott, liszttel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süssük meg.
 
Túrókrém: A túrót keverjük simára a joghurttal. Ízesítsük cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével. A zselatint a tasakon leírtaknak megfelelően készítsük el  és forgassuk a túrókrémbe. A túrós masszát egyengessük el a kihűlt tésztalapon és tegyük a hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét gyümölcsdarabokkal rakjuk ki. A tortazseléport a leírás szerint elkészítve öntsük a torta tetejére. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 
 
Tipp: A túrókrém valóban krémes lesz, ha botmixerrel kevered!

Nincsenek megjegyzések: