Hozzávalók
- 2 db tojás
- 8 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 5-6 ek. tej
- Túrókrémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 dl joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom
- 1 dkg étkezési zselatin
- Tetejére:
- gyümölcs
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tojásokat a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozzuk össze alaposan. A masszát simítsuk kivajazott, liszttel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süssük meg.
Túrókrém: A túrót keverjük simára a joghurttal. Ízesítsük cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével. A zselatint a tasakon leírtaknak megfelelően készítsük el és forgassuk a túrókrémbe. A túrós masszát egyengessük el a kihűlt tésztalapon és tegyük a hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét gyümölcsdarabokkal rakjuk ki. A tortazseléport a leírás szerint elkészítve öntsük a torta tetejére. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Tipp: A túrókrém valóban krémes lesz, ha botmixerrel kevered!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése