A tészta receptjét néhány éve egy Jamie Oliver műsorban láttam, azóta is ezt a jól bevált receptet használom! Elkészítése nagyon egyszerű- kb 75 dkg lisztből vulkánt készítek a pulton, egy nyújtódeszkán vagy bármin, ami erre alkalmas. A közepébe 3-4 ek olívaolajat, 1 ek sót, egy nagy bögre meleg vizet öntök, elmorzsolok benne egy csomag élesztőt, majd kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal belülről kifelé haladva összedolgozom a hozzávalókat. Nem kell órák hosszat keleszteni, bőven elég 20 perc-fél óra. A sütőmön a legmagasabb hőfok 250 fok. Ezen sütöm, természetesen előmelegítve. Néhány milliméter vastagra nyújtom a tésztát, megpakolom minden jóval. Olíva olajjal kikent tepsin/pizzatányéron kb 15 perc alatt készre sütöm. Minél magasabb a hőfok, annál gyorsabban kap oda a külseje és annál üregesebb lesz belül. Hmmmm-finom, ropogós
6 éve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése