Hozzávalók:
3 friss tojás
3 cs vaníliás cukor
3 ek. kristálycukor
50 dkg mascarpone
ízlés szerint mandula aroma
kb 40 db babapiskóta
ennek áztatásához 3 dl feketekávé+7 ek cukor+tej
(nekem még egy fél adagot be kellet kevernem a kávés löttyből, de az eredeti receptet írom)
a tetejére cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral kézimixerrel addig keverem, míg kifehéredik, végül a kristálycukor teljesen elolvad benne.
Hozzákeverem a jól lehűtött mascarponet (itt már nem mixert használok, sima habverőt csupán), valamint óvatosan a tojásfehérjékből felvert habot.
A babapiskótákat a hideg kávés löttybe mártom, ne legyen szottyos, de kemény sem! Ezután egy téglalap alakú jénaiba egymás mellé fektetem őket, majd eloszlatom rajta a mascarpones krém felét. Még egy sor piskóta következik, majd ismét mascarpones krém, végül az egészet meghintem kakaóporral. Hűtve tálaljuk!!!!
Tipp: Ha kisgyerek nem eszik belőle, a mascarpones krémet konyakkal vagy martinivel lehet ízesíteni, illetve a kávét szintén konyakkal.
1 megjegyzés:
dating antique hand bell clappers http://loveepicentre.com/map/ dating sites for metal heads
ma online dating service [url=http://loveepicentre.com/testimonials/]fitness dating active athletic[/url] cabon dating
sex dating in lucero new mexico [url=http://loveepicentre.com/]nyu dating[/url] married and dating site [url=http://loveepicentre.com/user/Yagnesh/]Yagnesh[/url] princeton gay speed dating
Megjegyzés küldése