Hozzávalók:
15 dkg tk. tönöly liszt
15 dkg durumliszt
1 tk sütőpor
50 ml olaj
120 ml víz
1 tk só (én többet tettem bele, az előző adag állítólag nagyon sótlan volt-azt nem kóstoltam, finomlisztből készült)
15 dkg tk. tönöly liszt
15 dkg durumliszt
1 tk sütőpor
50 ml olaj
120 ml víz
1 tk só (én többet tettem bele, az előző adag állítólag nagyon sótlan volt-azt nem kóstoltam, finomlisztből készült)
A hozzávalókat összegyúrom, pihentetem hűtőben, míg összekeverem a tölteléket
Töltelék:
Ízlés szerint igazából bármi mehet bele: zöldség, bacon, sonka, szalámi, bármi!!!!
Nálunk a mai töltelék:
10 dkg reszelt sajt, 2-3 ek tejföl
2 ek csíkozott gépsonka
1 gerezd fokhagyma (zúzva v. reszelve)
só
bors
10 dkg reszelt sajt, 2-3 ek tejföl
2 ek csíkozott gépsonka
1 gerezd fokhagyma (zúzva v. reszelve)
só
bors
Ebből a mennyiségből 6 nagy vagy 12 kicsi szendvicset lehet készíteni.
Elosztom a tésztát 6 v 12 egyenlő részre, nagyon vékonyra kinyújtom (de ne szakadjon!)
Elosztom a tölteléket a tészták közepére. Nem kell szétteríteni, kupacba kell rakni.
Az alsó és a felső széleket felül összefogom, összecsípem, egybe dolgozom széltől szélig, majd egyszerűen rásimítom a kis "zacsira" az egészet.
Minimális olajon, kicsinél nagyobb, de közepesnél kisebb lángon, serpenyőben mindkét oldalát barnára sütöm (nem mértem, de nagyjából 2-2 perc)
Elosztom a tésztát 6 v 12 egyenlő részre, nagyon vékonyra kinyújtom (de ne szakadjon!)
Elosztom a tölteléket a tészták közepére. Nem kell szétteríteni, kupacba kell rakni.
Az alsó és a felső széleket felül összefogom, összecsípem, egybe dolgozom széltől szélig, majd egyszerűen rásimítom a kis "zacsira" az egészet.
Minimális olajon, kicsinél nagyobb, de közepesnél kisebb lángon, serpenyőben mindkét oldalát barnára sütöm (nem mértem, de nagyjából 2-2 perc)
Ha 12 db készül belőle, darabonként 16 gramm CH-t tartalmaz a tészta. A többi a tölteléktől függ
Legközelebb kipróbálom BL55 nélkül. Elsőre nem mertem, nem tudtam, hogyan reagál a tészta a tönkölylisztre :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése