Hozzávalók (kisebb méretű tortaformához-piskóta alapreci):
5 tojás
10 dkg cukor
12,5 dkg liszt
1 csipet só
5 tojás
10 dkg cukor
12,5 dkg liszt
1 csipet só
A tojásokat ketté válaszjuk, a csipet sóval megszórt tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukor harmadát, majd a sárgáját a cukor 2/3 részével vajszínűre keverjük. A fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük, végül a lisztet is hozzá dolgozzuk. Sok helyen láttam, hogy teflonos tortaformát nem kennek, illetve nem bélelnek ki, én még sosem mertem kipróbálni :)
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez:
1 tojás fehérje
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
1 tojás fehérje
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
A fehérjét és a cukrot gőz fölött felverjük, majd hozzákeverjük a habosra kevert margarint és a citrom reszelt héját. A kettévágott tortalapot vékonyan megkenjük vele, fél órára hűtőbe tesszük.
1 megjegyzés:
Hello. And Bye.
Megjegyzés küldése