2009. február 16., hétfő

Tejfölös-borsós pulykaragu


Hozzávalók:

Kb. 1 kg pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 konzerv zöldborsó
1 paradicsom (elhagyható)
2 dl tejföl

bors
szerecsendió (elhagyható)
1 db erőleves kocka
liszt a habaráshoz

A hagymát a cikkezett paradicsommal olajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a felcsíkozott pulykamellett. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje a húst, hozzáadom az erőleveskockát, kb. 25 percet nagyon lassú lángon főzöm, majd hozzáadom a leszűrt zöldborsót, Ezzel újabb 10 percig fedő alatt tovább főzöm, majd lisztes tejföllel behabarom, sózom, borsozom, egy csipet szerecsendióval ízesítem, orsótésztával tálalom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello. And Bye.