2009. február 11., szerda

Fűszeres csirkecomb dinsztelt zöldségekkel




Hozzávalók:

6-8 csirkecomb

bors
pirospaprika
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
olaj
1 paradicsom
1 szál zeller (halványító zeller, de lehet lehet sima zeller+egy kis zellerlevél)
1 szál újhagyma

Sóból, borsból, pirospaprikából és zúzott fokhagymából keveréket készítek, ezzel kenem be a combokat. Kicsit hállni hagyom a hűtőben, majd tepsire (én római tálba) fektetem.Öntök rá kevés olajat, majd rászeletelem az újhagymát, a paradicsomot és a zellert a levelével együtt. Alufóliával letakarom, kb 175-180 fokra előmelegített sütőbe teszem, így sütöm kb 1 órán át, majd leveszem róla a fóliát, és 200 fokra emelem a hőfokot és készre sütöm.

Dinsztelt zöldségekhez:

1-2 fej szeletelt lilahagyma
kb 20-30 dkg borsó
1 halványító zellerszál

bors
kevés szerecsendió
olaj

A hagymát kb 3-4 percig dinsztelem, majd hozzáadom a borsót és a felkarikázott zellerszárat, készre dinsztelem, sózom, borsozom, kb 1 kk. szerecsendióval ízesítem. Ha kész a hús, az alól a zöldségekhez adom a húslét, majd összerottyantom.





Nincsenek megjegyzések: