2009. június 11., csütörtök

Baconnszalonnával és sajttal töltött kifli


Miután oly előszeretettel alkalmazom linbori tejfölös kifli receptjét, úgy gondolom, illene megosztanom veletek a receptet is :)

Hozzávalók (8 db-hoz):

2 dl tej
2 ek tejföl
2 ek burgonyapehely
1 ek ecet
4 ek olaj
50 dkg liszt
2 tk só
1 tk cukor
3 dkg élesztő

8 szelet baconszalonna
8 darabka sajt

Az enyhén cukrozott tejben az élesztőt felfuttatom, majd a többi alapanyaggal együtt a liszthez adom, lágy tésztát dagasztok belőle. Duplájára kelesztem, majd 2 részre osztom. Mindkét részből vékony, pizzaformát nyújtok, átlósan 4 részre osztom, majd ezeket egyesével hosszú háromszögre nyújtom. 1-1 szelet baconszalonnába beletekerek 1-1 vastagabb szelet sajtot a tészta szélesebb végére teszem és szépen feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések: