2009. június 11., csütörtök

Karfiolleves

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1 fej vöröshagyma (vagy néhány szál újhagyma)
kb 1,5 l víz
1 kis pohár tejföl

bors
ételízesítő

pirospaprikás-fokhagymás rántás

A megmosott, rózsáira szedett karfiolt a megpucolt vöröshagymával felteszem főni egy kávéskanál delikáttal ízesített vízbe. Amikor majdnem puha a karfiol, berántom a rántással, majd a tejföllel behabarom. Sózom, borsozom.

Nagyon szeretjük ezt a változatot, nekem az a fajta karfiol leves, amiben répa és társai vannak, az már inkább zöldséglevesnek minősül. Ha épp van otthon, lehet bele főzni egy kis rizstésztát vagy a gyerekek nagy kedvencét, a betűtésztát :)

Nincsenek megjegyzések: