2009. június 11., csütörtök

Gödöllői töltött csirkecomb


Hozzávalók

6-8 egész csirkecomb
20 dkg zöldborsó
20 dkg csirke (vagy sertés) máj
5-6 nagyobb fej gomba
1 tojás
zsemlemorzsa

bors
majoránna

A combokat sózom, borsozom, a zöldborsót sós vízben puhára főzöm. A májat apró csíkokra vágom, serpenyőben, olajon puhára főzöm, majoránnával ízesítem. A gombát apró kockákra vágom, serpenyőbe teszem, sózom, borsozom, addig párolom, míg el nem fő a leve.
A borsót, gombát és májat egy nagy keverőtálba teszem, hozzáadok egy tojást, kézzel jól összedolgozom, szükség szerint ízesítem sóval, borssal, majoránnával.
A csirkecombokon a bőrt óvatosan lefejtem a húsról, ide kerül a töltelék. Tepsibe vagy hőálló tálba teszem a combokat, kb félig engedem vízzel, egy kis zsiradékot adok hozzá, először alacsonyabb, majd közepes lángon puhulásig sütöm.

1 megjegyzés:

Andi írta...

Légyszíves nézz be hozzám,ajándék vár!