Hozzávalók:
A rántáshoz:
50 g teavaj
2-3 ek liszt
A leveshez:
20 dkg sajt (pl. 15 dkg füstölt, 5 dkg sima)
1 l víz
1 kis pohár tejföl
1 tojás sárgája
2 dl tej
2 húsleveskocka
fehér bors
1 gerezd fokhagyma
A rántáshoz:
50 g teavaj
2-3 ek liszt
A leveshez:
20 dkg sajt (pl. 15 dkg füstölt, 5 dkg sima)
1 l víz
1 kis pohár tejföl
1 tojás sárgája
2 dl tej
2 húsleveskocka
fehér bors
1 gerezd fokhagyma
A teavajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a vízzel. Hozzáadom a leveskockát, a reszelt sajtot, bele nyomom a fokhagymát. A tejfölt elkeverem a tojás sárgájával és a tejjel. Ha felforrt a leves, keveset rászedek a tejfölös keverékre, elvegyítem, majd a leveshez öntöm. Borsozom, szükség szerint sózom, összeforralom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése