2009. július 23., csütörtök

Vörösboros marhagulyás


Hozzávalók

Kb 60-70 dkg marha lábszár (ez inasan, stb 1 kg fölött volt!)
2 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
1 kicsi paradicsom
1/2 tv vagy lecsó paprika
1,5-2 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1/2 kk. őrölt kömény
2-3 babérlevél

2 közepes répa
1 közepes petrezselyemgyökér
1/4 fej karalábé (kicsi)
1/4 fej zeller (kicsi)
1-2 szál petrezselyem
1 szál zellerzöld

2-3 db burgonya

2 tojásból csipetke vagy nokedli

Zsiradékon a hagymát megdinsztelem, rádobom a paradicsomot és a tv-lecsó paprikát, majd a húst, picit megsózom, delikátot adok hozzá. Kb 1 órán át, lassú tűzön főzöm, majd hozzá adom az időközben megpucolt, összeaprított zöldségeket és a zöldeket (kivéve a krumplit). Csak ezután fűszerezem, borozom, fokhagymázom, minimum további 2 órán át, lassú tűzön főzöm. Ha a hús puha, hozzá adom a felkockázott burgonyát, végül belefőzöm a csipetkét.

Tipp: A pirospaprikát csak a végén add hozzá, akkor lesz szép piros a színe. Ha az elején belekevered, akkor barna lesz!

Nincsenek megjegyzések: