2009. március 15., vasárnap

Lencsegulyás



Hozzávalók:

kb 40 dkg sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
olaj
1 paradicsom
1/2 zöldpaprika (tv paprika)
1-2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika


kb 20 dkg lencse
2 szál répa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
1 vastagabb szelet zellergyökér
1 vastagabb szelet karalábé
zeller és petrezselyemzöld
2 babérlevél

A hagymát apró kockára vágva megdinsztelem a zöldpaprikával, majd hozzá adom a paradicsomot. Meghintem pirospaprikával, hozzáadom a kockára vágott sertéscombot, borsozom, picit sózom, rányomom a fokhagymát, nagyon lassú tűzön majdnem kész pörköltöt főzök belőle. Ha kell menet közben kevéske vizet adok hozzá.

A lencsét a felkarikázott zöldségekkel,a zöldekkel és a babérlevéllel felteszem főni egy nagy fazékban, ha már majdnem puhák a zöldségek, ehhez öntöm a pörkölt alapot, felengedem vízzel (amennyi szükséges ahhoz, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű) és készre főzöm. Szükség esetén sózom, borsozom.

Tipp: Ha a lencsét és a zöldségeket egy darabka füstölt hússal teszed fel főni, még finomabb lesz!

Nincsenek megjegyzések: