2009. március 3., kedd

Rizseshús



Hozzávalók:

50-60 dkg sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
1/2 paradicsom
1/2 zöldpaprika
1 bögre rizs

bors
pirospaprika
delikát
olaj

Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor a hagyma üveges, megszórom 2-3 kk. pirospaprikával, majd hozzáadom a kockára vágott sertéscombot, megszórom kevés delikáttal. Lassú tűzön puhulásig főzöm, időnként ha kell, kevés vízzel felöntöm. Hozzáadom a bögre rizst, majd felöntöm 1,5-2 bögre forró vízzel (rizstől függően ez lehet több is, menet közben is lehet pluszban vizet adni hozzá) . Sózom, borsozom, addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul.

Nincsenek megjegyzések: