2009. március 2., hétfő

Hajtogatott töltött palacsinta


Hozzávalók (4-6 személyhez)

A palacsintához:

1 tojás
5 púpozott ek. liszt
kb 1 dl tej
bubis víz vagy szóda
1-2 csipet só
1 kk. porcukor

A szóda kivételével a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd annyi szódát adunk hozzá, hogy palacsintatészta (nem túl sűrű, de krémes) jellegűvé váljon. Ebből a mennyiségből tényleg csupán max 6 db palacsinta lesz!

A töltelékhez:

1/2 cs. spagetti kifőzve

Kb. 50 dkg darált hús (legjobb vegyesen sertés-marha)
1 közepes fej vöröshagyma
1-1 kis szál sárga és fehérrépa (gyökér, petrezselyemgyökér, zöldség-ki hogy hívja)
1-2 szelet szalonna
2 kicsi paradicsompüré konzerv
fokhagyma

bors
cukor
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoranna
olaj

Az apróra vágott hagymát, sárga és fehérrépát olajon megdinsztelem, majd a szintén apróra vágott szalonnát hozzáadom. Ha a hagyma üveges, rádobom a darálthúst, készre (puhára) főzöm. Ráöntöm a paradicsompürét, sózom, borsozom, ízlés szerint fokhagymát nyomok rá, valamint bazsalikomot, oregánót, kaukkfüvet és majorannát és cukrot szórok rá. Összerottyantom, kevés vizet adok hozzá, így kevésbé lesz tömény, de vigyázat, ne legyen túl híg!!!

A kisült palacsintákra egyszerűen rászedek egy adagot a spagettivel elkevert raguból, majd félbehajtom és megszórom reszelt sajttal.

Tipp: Bármilyen raguból, pörköltből elkészíthető. Aki budapesti, az biztosan járt már "Nagyi palacsintázójában", onnan az ötlet :)


3 megjegyzés:

brü írta...

Akkor kell hozzá spagetti tészta is??Mert azt nem írtad :D

napmátka írta...

Milyen nagyszerű ötlet! Ez kielégíti párom húsigényét és az én szénhidrátmániámat is egyszerre...

Betti írta...

Napmátka, örülök, hogy tetszik az ötlet, és sajnálom, hogy eredetileg nem tőlem származik :D