2009. március 2., hétfő

Hajtogatott töltött palacsinta


Hozzávalók (4-6 személyhez)

A palacsintához:

1 tojás
5 púpozott ek. liszt
kb 1 dl tej
bubis víz vagy szóda
1-2 csipet só
1 kk. porcukor

A szóda kivételével a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd annyi szódát adunk hozzá, hogy palacsintatészta (nem túl sűrű, de krémes) jellegűvé váljon. Ebből a mennyiségből tényleg csupán max 6 db palacsinta lesz!

A töltelékhez:

1/2 cs. spagetti kifőzve

Kb. 50 dkg darált hús (legjobb vegyesen sertés-marha)
1 közepes fej vöröshagyma
1-1 kis szál sárga és fehérrépa (gyökér, petrezselyemgyökér, zöldség-ki hogy hívja)
1-2 szelet szalonna
2 kicsi paradicsompüré konzerv
fokhagyma

bors
cukor
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoranna
olaj

Az apróra vágott hagymát, sárga és fehérrépát olajon megdinsztelem, majd a szintén apróra vágott szalonnát hozzáadom. Ha a hagyma üveges, rádobom a darálthúst, készre (puhára) főzöm. Ráöntöm a paradicsompürét, sózom, borsozom, ízlés szerint fokhagymát nyomok rá, valamint bazsalikomot, oregánót, kaukkfüvet és majorannát és cukrot szórok rá. Összerottyantom, kevés vizet adok hozzá, így kevésbé lesz tömény, de vigyázat, ne legyen túl híg!!!

A kisült palacsintákra egyszerűen rászedek egy adagot a spagettivel elkevert raguból, majd félbehajtom és megszórom reszelt sajttal.

Tipp: Bármilyen raguból, pörköltből elkészíthető. Aki budapesti, az biztosan járt már "Nagyi palacsintázójában", onnan az ötlet :)


3 megjegyzés:

brü írta...

Akkor kell hozzá spagetti tészta is??Mert azt nem írtad :D

erős ildikó írta...

Milyen nagyszerű ötlet! Ez kielégíti párom húsigényét és az én szénhidrátmániámat is egyszerre...

Ebdette írta...

Napmátka, örülök, hogy tetszik az ötlet, és sajnálom, hogy eredetileg nem tőlem származik :D