2008. november 12., szerda

Burgonyás lángos



Hozzávalók:

1/2 kg héjában főtt burgonya
1/2 kg liszt
2 dl víz
1/2 cs élesztő
2 kk só (én 3at teszek bele)

A világ legegyszerűbb lángosa, nem mondom, hogy tésztája annyira "laza", mint a piaci lángosé, de nagyon finom, olcsó, és hamar elkészül. A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, burgonyanyomóval összenyomom, sózom. Langyos vízbe 1 cs sót teszek, majd az élesztőt, 10 percet hagyom állni, majd a liszttel felváltva beledolgozom a 2 kk sóval ízesített krumpliba. Kb fél órát kelesztem, majd kígyót formálok belőle, egyforma darabokra vágom, lapítom, enyhén lisztezem, és újabb 10 percet hagyom letakarva kelni. Forró olajban kisütöm. Ízlés szerint fokhagymával, fokhagymás tejföllel, sajttal vagy ezek kombinációjával tálalom.

Nincsenek megjegyzések: