Hozzávalók:
Kb. 45 dkg liszt (1/3-a rétesliszt)
1 tojás
60 g növényi margarin
1,75 dl rizstej (+2 ek a kakaós részhez)
3 ek cukor (+2 ek a kakaós részhez)
1/2 cs élesztő vagy élesztőpor
1 csipet só
Kenéshez 1 tojás+1 ek víz
Kb. 45 dkg liszt (1/3-a rétesliszt)
1 tojás
60 g növényi margarin
1,75 dl rizstej (+2 ek a kakaós részhez)
3 ek cukor (+2 ek a kakaós részhez)
1/2 cs élesztő vagy élesztőpor
1 csipet só
Kenéshez 1 tojás+1 ek víz
A lisztet a csipet sóval, a picit megolvasztott margarinnal, 2 ek cukorral és a tojással eldolgozom. 1,75 dl langyos rizstejbe beleszórok 1 ek cukrot és belemorzsolom az élesztőt, picit felfuttatom (nem fog annyira felfutni, mint a sima tej!). A lisztes keveréket kettészedem, egyik feléhez hozzáadom a 2 ek. kakaóport, 2 ek cukrot és a 2 ek rizstejet, majd a kettő közt egyenlő arányban elosztom az élesztős rizstejet, gyúrom, letakarva kelesztem. Ha megkelt, a kakaós és a sima tésztát is 2-2 részre osztom, gombócot formálok belőlük. Lisztezett deszkára teszek egy sima "gombócot", a tetejére egy kakaósat, meghintem a tetejét liszttel, és kb fél cm vastagrú négyzet formájúra, együtt kinyújtom őket. Átlósan négy felé osztom, így kapok 4 db háromszöget. Kifli alakúra tekerem őket. Így összesen 8 db kiflit kapok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket, tetejüket tojásos-víz keverékével megkenem, előmelegített sütőben, 200 fokon, kb 25 perc alatt készre sütöm (nem légkeveréses).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése