Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
8dkg porcukor
2 tojássárgája
2 ek. méz
1 dl tej
5dkg margarin
A tésztához:
25 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
8dkg porcukor
2 tojássárgája
2 ek. méz
1 dl tej
5dkg margarin
A hozzávalókat összekeverem, plusz annyi tejet adok hozzá, hogy ne legyen túl híg az állaga, de szépen el lehessen oszlatni egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsiben. A kész tésztából 2 vékony lapot kell sütni (180 fokon addig, míg szép színe nem lesz).
A krémhez:
3 cs. puncs ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 db rumaroma
+ 1 babapiskóta (a tortalap méretétől függően)
3 cs. puncs ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 db rumaroma
+ 1 babapiskóta (a tortalap méretétől függően)
A pudingporból és a tejből pudingot főzök, majd miután teljesen kihűlt, összekeverem a szobahőmérsékletűre "felengedett" margarinnal és a porcukorral.
Az egyik lapot megkenem a pudingos krém egyik felével, majd szépen sorban, nem túl szorosan, egymás mellé helyezem a babapiskótákat. Meglocsolom rumaromával, majd rákenem a maradék krémet, a másik lappal fedem. A tetejére cukormázat (jelen esetben Dr. Oetker tortamáz+ételfesték) kenek.
Az egyik lapot megkenem a pudingos krém egyik felével, majd szépen sorban, nem túl szorosan, egymás mellé helyezem a babapiskótákat. Meglocsolom rumaromával, majd rákenem a maradék krémet, a másik lappal fedem. A tetejére cukormázat (jelen esetben Dr. Oetker tortamáz+ételfesték) kenek.
4 megjegyzés:
Very nice Betti, very nice !
XO, Nina
Nina, thanks :)
Nézz be hozzám kaptál egy díjat.
Az Igen, talan igy
Megjegyzés küldése