Hozzávalók:
fokhagyma és tej puhításhoz
kb. 1,5 kg pulykamellfilé
5-6 szelet baconszalonna
6 nagyobb fej csiperke gomba
metélőhagyma
petrezselyem
fokhagyma
bazsalikom
rozmaring
olaj
só
bors
fokhagyma és tej puhításhoz
kb. 1,5 kg pulykamellfilé
5-6 szelet baconszalonna
6 nagyobb fej csiperke gomba
metélőhagyma
petrezselyem
fokhagyma
bazsalikom
rozmaring
olaj
só
bors
Az egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatott pulykamellet középen félig bevágom, majd oldalirányba ugyanezt teszem, így ki tudom hajtani a mellfilét. Szép négyszöget vágok belőle, majd kiklopfolom, sózom.
Olajjal elkeverem a lehetőleg friss, 1-1 csokor aprított bazsalikomot és rozmaringot, valamint a nyomott fokhagymát, ezzel kenem meg a négyzetre vágott mellet. Egyesével, egymás mellé ráhelyezem a baconszalonnát.
A gombát nagyon apróra vágom, kevés olajon serpenyőben aprított metélőhagymával és petrezselyemmel addig párolom, míg le nem fő a leve róla. Sózom, borsozom, majd egyenletesen elterítem az előzőleg fűszerezett és baconszalonnával fedett mellen. Szorosan feltekerem, spárgával megkötözöm, megsózom, megborsozom, sütőzacskóban, 200 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 15-20 percben már levágom a tetejéről a zacskót, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Tipp: Ha szárított rozmaringod van, akkor azt jó egy nappal előbb belekeverni az olajba.
Olajjal elkeverem a lehetőleg friss, 1-1 csokor aprított bazsalikomot és rozmaringot, valamint a nyomott fokhagymát, ezzel kenem meg a négyzetre vágott mellet. Egyesével, egymás mellé ráhelyezem a baconszalonnát.
A gombát nagyon apróra vágom, kevés olajon serpenyőben aprított metélőhagymával és petrezselyemmel addig párolom, míg le nem fő a leve róla. Sózom, borsozom, majd egyenletesen elterítem az előzőleg fűszerezett és baconszalonnával fedett mellen. Szorosan feltekerem, spárgával megkötözöm, megsózom, megborsozom, sütőzacskóban, 200 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 15-20 percben már levágom a tetejéről a zacskót, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Tipp: Ha szárított rozmaringod van, akkor azt jó egy nappal előbb belekeverni az olajba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése