Világ életemben utáltam a tököt. Aztán valahogy rájöttem, hogy ha jól van elkészítve, nem is olyan rossz az. Na nem mondom, hogy egész évben, bármikor meg tudnám enni, meg kell, hogy kívánjam. A rántott tökkel már másképp vagyok. Noha azt sem ettem meg soha, az utóbbi két évben szó szerint tonna számra tudtam enni :) De maradjunk a főzeléknél...
Hozzávalók:
1 közepes, zsenge spárgatök
1 kicsi vagy egy fél fej vöröshagyma felkockázva
kb. 2 dl tejföl
1-2 tk. ecet
1 nagy csokor kapor
só
ételízesítő
pirospaprika
olaj
víz
zsemle színű rántás
Az apróra kockázott hagymát megdinsztelem, meghintem pirospaprikával, majd hozzá adom a legyalult, levétől megszabadított tököt (a levét nem öntöm ki!). Puhulásig párolom, majd felöntöm a tök levével, és vízzel, megszórom ételízesítővel. Ha összeforrt, berántom, hozzá adom a kaprot, az ecetet, tejföllel behabarom, szükség szerint sózom.
Pörkölttel, fasírttal, tükörtojással nagyon finom.
Tipp: Víz helyett, esetleg vízzel fele-fele arányban lehet tejet használni, én így nem szeretem.
Hozzávalók:
1 közepes, zsenge spárgatök
1 kicsi vagy egy fél fej vöröshagyma felkockázva
kb. 2 dl tejföl
1-2 tk. ecet
1 nagy csokor kapor
só
ételízesítő
pirospaprika
olaj
víz
zsemle színű rántás
Az apróra kockázott hagymát megdinsztelem, meghintem pirospaprikával, majd hozzá adom a legyalult, levétől megszabadított tököt (a levét nem öntöm ki!). Puhulásig párolom, majd felöntöm a tök levével, és vízzel, megszórom ételízesítővel. Ha összeforrt, berántom, hozzá adom a kaprot, az ecetet, tejföllel behabarom, szükség szerint sózom.
Pörkölttel, fasírttal, tükörtojással nagyon finom.
Tipp: Víz helyett, esetleg vízzel fele-fele arányban lehet tejet használni, én így nem szeretem.
1 megjegyzés:
Pont így vagyok a tökfőzelékkel..és uigy csinálom, csak nem rántom be, csak simán tejfölt teszek rá :)
Megjegyzés küldése