Hozzávalók:
1/2 kg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 közepes répa
1 közepes petrezselyemgyökér
1 szál petrezselyem
ételízesítő
só
bors
pirospaprika
2 ek liszt
olaj
víz
Nokedlihez:
1 tojás
só
liszt
1/2 kg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 közepes répa
1 közepes petrezselyemgyökér
1 szál petrezselyem
ételízesítő
só
bors
pirospaprika
2 ek liszt
olaj
víz
Nokedlihez:
1 tojás
só
liszt
A zöldségeket megpucolom, a répát és gyökeret felszeletelem, majd a borsóval és az egész fej vöröshagymával fedő alatt kb 10 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, pirospaprikával, felengedem kb 1,5 l vízzel, borsot és delikátot adok hozzá, bele teszem a petrezselymet, puhulásig főzöm.
A nokedlihez a tojáshoz 1 nagyobb csipet sót adok és annyi lisztet, amennyit felvesz. Kiskanállal a levesbe szaggatom, végül a levest sózom és ízlés szerint cukrozom.
A nokedlihez a tojáshoz 1 nagyobb csipet sót adok és annyi lisztet, amennyit felvesz. Kiskanállal a levesbe szaggatom, végül a levest sózom és ízlés szerint cukrozom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése