2009. május 14., csütörtök

Borsóleves


Hozzávalók:

1/2 kg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 közepes répa
1 közepes petrezselyemgyökér
1 szál petrezselyem
ételízesítő

bors
pirospaprika
2 ek liszt
olaj
víz

Nokedlihez:

1 tojás

liszt

A zöldségeket megpucolom, a répát és gyökeret felszeletelem, majd a borsóval és az egész fej vöröshagymával fedő alatt kb 10 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, pirospaprikával, felengedem kb 1,5 l vízzel, borsot és delikátot adok hozzá, bele teszem a petrezselymet, puhulásig főzöm.

A nokedlihez a tojáshoz 1 nagyobb csipet sót adok és annyi lisztet, amennyit felvesz. Kiskanállal a levesbe szaggatom, végül a levest sózom és ízlés szerint cukrozom.


Nincsenek megjegyzések: