2008. december 4., csütörtök

Déli rántott csirkeszárny


Hozzávalók:

10 db csirkeszárny
1/2 l kefír
2-3 ek. tabasco szósz
2 kk só
2-3 szelet citrom

Panírozáshoz:

20 kdg liszt
1 kk oregánó
1 kk cayenne bors
1kk pirospaprika
1kk só
2 tojás
zsemlemorzsa

Sütéshez:

Olaj
1 ek. vaj

A tabasco szószt, kefírt, sót, citromkarikákat összekeverjük, ebben egy éjen át pácoljuk a megtisztított szárnyakat.
A lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval, borssal, pirospaprikával, a tojást felverjük, majd, miután lecsepegettük a szárnyakról a páclét, szokásos módon panírozzuk őket.
Egy serpenyőbe kb 2-3 cm-nyi olajat öntünk, hozzá adjuk a vajat, és középmelegre melegítjük. A szárnyakat bőrös felükkel lefelé téve 5 percig, lassú tűzön sütjük.
150 fokra előmelegítjük a sütőt, az 5-5 percig sütött szárnyakat alfóliával bélelt tepsire fektetjük a már megsült felükkel felfelé, itt 45 percig sütjük, melegen tálaljuk.

Tipp: A tabasco jellegzetes ízt kölcsönöz a húsnak, aki ezt nem szereti, használhat helyette Erős Pistát, esetleg chilli szószt.
2 ek-nyi tabascoval épp, hogy ici-picit érezni a tabasco ízét, tehát gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják!

Nekem az alsó fele mindig egy picit szottyos lesz, remélem, nektek sikerül mindkét felét ropogósra sütni!

Nincsenek megjegyzések: