2008. december 11., csütörtök

Pita































Hozzávalók:

A kovászhoz:

10 dkg liszt
5 g élesztő (egy kis csipetnyi kb.)
125 g langyos víz

További hozzávalók:

20 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 ek só
40 g cukor
195 g langyos víz

Kovász: A vizet az élesztővel és a liszttel simára keverem, majd kb 40-60 percre letakarva félreteszem.

A többi hozzávalót a víz kivételével egy tálban összekeverem, majd hozzáöntöm a kész kovászt, és apránként a maradék vizet (amennyit felvesz!---ha soknak látod a vizet, akkor nyugodtan adj hozzá apránként 1 marék lisztet).

A sütőt 250 fokra előmelegítem, míg melegszik, addig 8 egyforma kis gombócra osztom a tésztát. Lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtom. Én betettem a melegedő sütőbe egy kerámia pizzatányért, ezen sütöttem egyesével, kb 7-8 percig a pitákat. Menet közben, kb félidőben megfordítom, hogy mindkét fele egyformára süljön. Letakarva hagyom kihűlni.

A fenti gramm értékeket mérőedényben mértem...igen, a vizet is grammban, nem ml-ben!

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Szép lett, gratula :-)

Betti írta...

Köszönöm :)