2008. december 3., szerda

Csirkecomb -(majdnem) vadász módra


Hozzávalók (2-3 személyre)

3 egész csirkecomb
olaj a sütéshez

3 dl csirkeleves
5-6 nagyobb fej gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 ek. konyak (én ezt kihagytam)
1 ek. fehérbor

bors
tárkony
petrezselyem

A sütőt 200 fokra előmelegítem, közben kiolajazott tepsire fektetem a besózott csirkecombokat, majd 25 percig sütöm, bőrös felükkel felfelé. Ha letelt a 25 perc, kiveszem a tepsiből a combokat, majd a pecsenyelevet beleöntöm a 3 dl csirkelevesbe, fél órán át lassú tűzön forralom, majd leszűröm.
Serpenyőben kevés olajat melegítek, ezen bőrös felükkel lefelé átsütöm a combokat, ezt követően bőrös felükkel felfelé vissza teszem a sütőbe újabb 20-25 percre, aláöntve a serpenyőből visszamaradt olajat.
Miután leszűrtük a pecsenyeleves csirkelevest, néhány evőkanállal átkanalazok belőle a serpenyőbe, és 1-2 percig pirítom rajta a kockára vágott hagymás és gombát. Ezt követően sózom, borsozom, beleöntöm a konyakot, majd a vörösbort, majd felöntöm a maradék csirkelével, sűrüsödésig főzöm, hozzá adom a tárkonyt és a petrezselmyet, majd a sült combbal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: