2008. december 21., vasárnap

Tepsis csirkemell tejszínnel, baconnel és sajttal



Hozzávalók:

6 szelet csirkemell
6-8 szelet baconszalonna
15-20 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejszín (főző, de ha nincs, jó a habtejszín is)

bors
vaj a kikenéshez

A csirkemell szeleteket sózom, borsozom. A tepsi alját megkenem vajjal, ráfektetek 3-4 szelet bacont (attól függően, hogy mekkora a tepsi). Erre kerülnek szépen egymás mellé, szorosan fektetve a csirkemell szeletek, majd ismét egy sor bacon. Meglocsolom a tejszínnel, sajtot reszelek rá. A tepsit alufóliával letakarom és kb 170 fokra előmelegített sütőbe tolom majd' egy órára. Ezután leveszem róla az alufóliát, 200 fokra emelem a hőmérsékletet, és addig sütöm, míg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére.

Köretnek én tejszínes rizi-bizit főztem. 1 bögre rizst 2 marék mirelit zöldborsóval olajon néhány percig, sűrű kevergetés mellett megfuttatok, majd 1 dl-nyi tejszínnel meglocsolom, felöntöm 2 bögre forró vízzel. Sóval, kevés delikáttal, petrezselyemmel és őrölt fekete borssal ízesítem. Lassú tűzön, puhulásig főzöm, majd egy fél citrom levével meglocsolom, összekeverem és 10 percig fedő alatt állni hagyom.

Tipp: Akkora tepsit használj, amibe úgy le tudod fektetni a husikat, hogy ne maradjanak hézagok.

2 megjegyzés:

Szandra írta...

Ez az egyik kedvenc kajám:) De minek vaj? Jön elég zsiradéka baconből meg a sajtból;) (ja és gombával is spékelheted)pusza
bocs, hogy belekotty

Ebdette írta...

Szandra nem mindenki rajong a gombáért sajna :\ Minek a vaj? Jó kérdés, mindig így szoktam :D