2008. december 17., szerda

Mézeskalács






Hozzávalók:

3 tojás
35 dkg méz
50 g margarin
10 dkg cukor
70 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna

A tojásokat a mézzel, cukorral és margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a szódabikarbónát, lágy tésztát gyúrunk belőle. Ízlés szerint fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, ánizzsal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is ízesíthetjük. Legjobb, ha egy éjszakán át hűtőszekrényben pihen a tészta, majd kb fél centisre nyújtjuk, kiszaggatjuk és 200 fokra előmelegített sütőben8-10 perc alatt készre sütjük (enyémben csak ici-pici fűszer van, ezért világosabb).

A mázhoz:

2 tojás sárgája
kb 40 dkg porcukor
1 csipet só
kevés császárkörte aroma (halvány rózsaszín lesz tőle és nagyon fini)

A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot és egy kevés aromát. Habzsákba töltve díszítjük vele a süteményeket.

Nincsenek megjegyzések: