2008. december 21., vasárnap

Rizses lecsó



Hozzávalók:

2 közepes paradicsom
1/2 kg paprika
2 kisebb vöröshagyma (vagy egy nagy)
1 maréknyi szárazkolbász szeletelve
2 virsli szeletelve
2 marék rizs
1 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
olaj

Kevés olajon felteszem a mosott, szeletelt paprikát, paradicsomot hagymát, kolbászt lassú tűzön dinsztelődni. Kb fél órát dinsztelem, ha kell, nagyon kevés vizet locsolok rá menet közben. Megszórom pirospaprikával (kb 3 kk.) és kevés borssal (kb. 1/4 kk.) Rászórom a 2 marék rizst, és kb. 1-1,5 pohárnyi vízzel felöntöm. Ízlés szerint sózom. A rizs miatt kicsit több só kell hozzá, mint egyébként, de ez függ a kolbász sójától is. Ráreszelem a gerezd fokhagymát és addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha kell, menet közben még vizet öntök hozzá.


Nincsenek megjegyzések: