Hozzávalók:
A tortillához:
5 dkg finomliszt
5 dkg kukorica liszt
70 ml meleg víz
A tortillához:
5 dkg finomliszt
5 dkg kukorica liszt
70 ml meleg víz
A hozzávalókból tésztát gyúrok, négy kis gombóckára osztom és papírvékony köröket nyújtok belőlük. Forró, bevonatos serpenyőben, szárazon néhány másodperc alatt készre sütöm.
A töltelékhez:
50 dkg darált hús
mexikói fűszerkeverék (én Mexican Seasoning Mix-et vettem)
1/2 doboz konzervkukorica
2 db paradicsom kockára vágva
1 fej lilahagyma
és minden egyéb zöldség, amink épp van otthon
só
50 dkg darált hús
mexikói fűszerkeverék (én Mexican Seasoning Mix-et vettem)
1/2 doboz konzervkukorica
2 db paradicsom kockára vágva
1 fej lilahagyma
és minden egyéb zöldség, amink épp van otthon
só
Vajon megpirítom a húst, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd felengedem egy kevés vízzel. Készre párolom. Az utolsó rottyintás előtt hozzáadom a felszeletelt zöldségeket és a kukoricát, 1-2 percig együtt főzöm őket.
Tipp: Akinek nem elég pikáns a fűszerkeverék, tehet hozzá chillit, chilli krémet, jalapeno paprikát, sőt, Erős Pistát is :)
Tipp: Akinek nem elég pikáns a fűszerkeverék, tehet hozzá chillit, chilli krémet, jalapeno paprikát, sőt, Erős Pistát is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése