2009. április 2., csütörtök

Egy kis mexikó- húsos tortilla


Hozzávalók:

A tortillához:

5 dkg finomliszt
5 dkg kukorica liszt
70 ml meleg víz

A hozzávalókból tésztát gyúrok, négy kis gombóckára osztom és papírvékony köröket nyújtok belőlük. Forró, bevonatos serpenyőben, szárazon néhány másodperc alatt készre sütöm.

A töltelékhez:

50 dkg darált hús
mexikói fűszerkeverék (én Mexican Seasoning Mix-et vettem)
1/2 doboz konzervkukorica
2 db paradicsom kockára vágva
1 fej lilahagyma
és minden egyéb zöldség, amink épp van otthon


Vajon megpirítom a húst, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd felengedem egy kevés vízzel. Készre párolom. Az utolsó rottyintás előtt hozzáadom a felszeletelt zöldségeket és a kukoricát, 1-2 percig együtt főzöm őket.

Tipp: Akinek nem elég pikáns a fűszerkeverék, tehet hozzá chillit, chilli krémet, jalapeno paprikát, sőt, Erős Pistát is :)

Nincsenek megjegyzések: