2009. április 4., szombat

Emeletes élvezet

Marigoldnál láttam, muszáj volt kipróbálni :) Nem lett túl szép, de azért megosztom veletek...
Hozzávalók:

1. réteghez:

25 dkg darált háztartási keksz

5 dkg Ráma margarin

5 dkg porcukor

kicsit több, mint 1 dl tej

2. réteghez:

20 dkg túró

10 dkg porcukor

2 dl tejszín

1 cs. vaníliás cukor

3. réteghez:

2 cs. Aranka vaníliás krémpor

5 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

4. réteghez:

2 dl tejszín

5 dkg porcukor

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pite formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.


(szó szerint idézve marigoldtól)

Nincsenek megjegyzések: