Hozzávalók:
1. réteghez:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kicsit több, mint 1 dl tej
2. réteghez:
20 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteghez:
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteghez:
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pite formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
(szó szerint idézve marigoldtól)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése