Nem, nem! Ez és előző receptem nem egyazon nap alkotásai, egyszerűen csak most volt kedvem és energiám feltöltögetni a képeket és a reciket.
Hozzávalók:
A milánói mártás??-hoz (raguhoz???):
Hozzávalók:
A milánói mártás??-hoz (raguhoz???):
Fél fej vöröshagyma apró kockákra vágva
kb 25 dkg fehér csiperkegomba szeletelve
15 dkg füstölt sonka
1 üveg (esetemben coop-os üveges) paradicsom
2 kis gerezd fokhagyma
só
bors
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
majoránna
cukor
víz
kb 25 dkg fehér csiperkegomba szeletelve
15 dkg füstölt sonka
1 üveg (esetemben coop-os üveges) paradicsom
2 kis gerezd fokhagyma
só
bors
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
majoránna
cukor
víz
A hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a felcsíkozott füstölt sonkát és a gombát. Addig főzöm lassú tűzön, fedő alatt, míg le nem fő a gomba leve. Ezután adom hozzá a paradicsompürét. Megszórom 1-1 tk bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, majoránnával, majd kb. fél órán át, nagyon lassú tűzön összefőzöm. Ha szükséges, akkor vizet adok hozzá. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, ízlés szerint cukrot adok hozzá.
Főtt spagettivel vagy makarónival tálalom.
Főtt spagettivel vagy makarónival tálalom.
1 megjegyzés:
Tök így csinálom....csak én a fűszerek helyett ált. olasz fűszerkeveréket teszek bele :)
Megjegyzés küldése