Hozzávalók:
A lecsóhoz:
2 közepes fej vöröshagyma
kb 70 dkg lecsópaprika
2 db kisebb paradicsom
2-3 tk. paradicsompüré
két maréknyi felkockázott cukkini
olaj
só
bors
pirospaprika
ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
víz szükség szerint
Kolbász, szalonna, virsli-ízlés szerint
A lecsóhoz:
2 közepes fej vöröshagyma
kb 70 dkg lecsópaprika
2 db kisebb paradicsom
2-3 tk. paradicsompüré
két maréknyi felkockázott cukkini
olaj
só
bors
pirospaprika
ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
víz szükség szerint
Kolbász, szalonna, virsli-ízlés szerint
A hagymát félbe vágom, felszeletelem, a paprikát kicsumázom, felszeletelem, a paradicsomokat félbevágom, majd kevés olajon, fedő alatt, lassú tűzön majdnem készre főzöm. Mielőtt lefedem, 1-2 kk delikátot szórok rá, összekeverem. Hozzáadom a reszelt vagy nyomott fokhagymát és a paradicsompürét.
A húshoz:
1 csirkemellfilé
liszt
só
bors
olaj
1 csirkemellfilé
liszt
só
bors
olaj
A csirkemellet 4 részre vágom, sózom, borsozom, lisztben megforgatom, majd olajozott serpenyőben mindkét oldalára halvány, zsemleszínű kérget pirítok.
A pirított csirkemelleket belehelyezem a majdnem kész lecsóba, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a cukkinit, végül sóval, borssal ízesítem. A cukkini úgy finom, ha kicsit még ropogós.
Tipp: Ha lisztezzük a csirkemellet és sütés/főzés előtt pici kérget pirítunk rá, nem lesz száraz a belseje.
A pirított csirkemelleket belehelyezem a majdnem kész lecsóba, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a cukkinit, végül sóval, borssal ízesítem. A cukkini úgy finom, ha kicsit még ropogós.
Tipp: Ha lisztezzük a csirkemellet és sütés/főzés előtt pici kérget pirítunk rá, nem lesz száraz a belseje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése