2009. április 29., szerda

Cukkinis-lecsós szelet



Hozzávalók:

A lecsóhoz:

2 közepes fej vöröshagyma
kb 70 dkg lecsópaprika
2 db kisebb paradicsom
2-3 tk. paradicsompüré
két maréknyi felkockázott cukkini
olaj

bors
pirospaprika
ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
víz szükség szerint
Kolbász, szalonna, virsli-ízlés szerint

A hagymát félbe vágom, felszeletelem, a paprikát kicsumázom, felszeletelem, a paradicsomokat félbevágom, majd kevés olajon, fedő alatt, lassú tűzön majdnem készre főzöm. Mielőtt lefedem, 1-2 kk delikátot szórok rá, összekeverem. Hozzáadom a reszelt vagy nyomott fokhagymát és a paradicsompürét.

A húshoz:

1 csirkemellfilé
liszt

bors
olaj

A csirkemellet 4 részre vágom, sózom, borsozom, lisztben megforgatom, majd olajozott serpenyőben mindkét oldalára halvány, zsemleszínű kérget pirítok.

A pirított csirkemelleket belehelyezem a majdnem kész lecsóba, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a cukkinit, végül sóval, borssal ízesítem. A cukkini úgy finom, ha kicsit még ropogós.

Tipp: Ha lisztezzük a csirkemellet és sütés/főzés előtt pici kérget pirítunk rá, nem lesz száraz a belseje.

Nincsenek megjegyzések: