Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás szétválasztva
20 dkg porcukor
24 dkg liszt (mínusz annyi liszt, amennyi kakaóport adok hozzá)
1 cs. sütőpor
1 csipet só
A piskótához:
8 tojás szétválasztva
20 dkg porcukor
24 dkg liszt (mínusz annyi liszt, amennyi kakaóport adok hozzá)
1 cs. sütőpor
1 csipet só
A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadagolom a cukor 1/3 részét, tovább verem. A sárgáját fehéredésig keverem a cukor maradékával. Ehhez a masszához óvatosan hozzá keverem a fehérje hab felét, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a maradék tojáshabot. Kikent vagy sütőlappal bélelt (elég, ha az aljára teszünk sütőpapírt) formában 180 fokon (maximum...ha kell, időközben lejjebb veszem) tűpróbáig (kb 60 perc) sütöm.
A krémhez:
6 tojás fehérje
36 dkg rama és teavaj 1/3-2/3 arányban
30 dkg porcukor
1 csipet só
málna
6 tojás fehérje
36 dkg rama és teavaj 1/3-2/3 arányban
30 dkg porcukor
1 csipet só
málna
A fehérjét a cukorral és csipet sóval gőz fölött kemény habbá verem, majd a gőzről levéve addig keverem a habverővel, míg ki nem hűl. Ezután hozzákanalazom a lágy margarint és vajat (kicsit megmikróztam). Szükség esetén 2 csomag habfixálót hozzá lehet keverni. A málnát lecsöpögtetem, darabosra turmixolom, ezt ízlés szerint lehet keverni a krémhez, ügyelve arra, hogy ne legyen túl híg. A krém nagy részét a félbe vágott tortalapba kenem, a maradékot a külsejére. Lehűtöm, erre kerül a marcipán.
Tipp: Ha azt akarod, hogy szép legyen a torta felszíne, érdemes megfordítani töltés előtt.
Tipp: Ha azt akarod, hogy szép legyen a torta felszíne, érdemes megfordítani töltés előtt.
2 megjegyzés:
Szia.
Nagyon ügyes kis torta. A telefon is marcipánból van?
Szia!
Köszi a dícséretet :) A telefon az valódi!
Megjegyzés küldése