Hozzávalók:
A "tésztához":
10 dkg porcukor
25 dkg darált háztartási keksz
18 dkg margarin
1 ek kakaópor
1 ek kókuszreszelék
1 tk rumaroma
A "tésztához":
10 dkg porcukor
25 dkg darált háztartási keksz
18 dkg margarin
1 ek kakaópor
1 ek kókuszreszelék
1 tk rumaroma
szükség szerint kevés tej
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
12 dkg margarin
1tk kókuszreszelék
1 tábla tejcsoki
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
12 dkg margarin
1tk kókuszreszelék
1 tábla tejcsoki
A tésztához valókat összegyúrjuk, a krém alapanyagait szintén. A tésztát sütőpapíron vagy folpackon kinyújtjuk, rákenjük a krémet, majd felgöngyöljük, 1 órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, olvasztott tejcsokoládéval vonjuk be, majd ismét lehűtjük.
Tipp: Könnyebb dolgozni vele, ha két részre van osztva a tészta is és a krém is.
Tipp: Könnyebb dolgozni vele, ha két részre van osztva a tészta is és a krém is.
3 megjegyzés:
Nagyon-nagyon jó ötlet! Én mindig csak kókuszost csináltam, pedig tényleg, a gesztenyés is adja magát.
Mivel én ebben még csak kezdő vagyok, lehetne két kérdésem? A tésztához a margarint meg kell olvasztani? És azért jó két részre bontani, mert akkor könnyebb felgörgetni? Előre is köszönöm.
Ne haragudj, csak most látom, hogy kérdeztél...nem kell felolvasztani, elég, ha szobahőmérsékleten vagy mikróban kicsit meglágyítod. Igen, könnyebb felgörgetni :)
Megjegyzés küldése