2009. május 12., kedd

Zöldfűszeres újburgonya gazdagon




Hozzávalók:

1 kg újburgonya
zöldfűszeres ízvarázs
újhagyma
metélőhagyma
petrezselyem
uborka
csemegekukorica
olaj
víz

bors

A megpucolt és megmosott burgonyát wokban kevés olajon aranybarnára pirítom, majd felöntöm 1-1,5 dl vízzel. 2-3 tk. ízvarázst adok hozzá, picit sózom, borsozom, fedő alatt, lassú tűzön, néhány perc alatt puhára párolom. Ha megpuhult a krumpli, leveszem a fedőt róla, a lángot nagyra veszem, hozzáadom az összeaprított metélő -és újhagymát, az aprított petrezselymet, a felkockázott kígyóuborkát és a csemegekukoricát, 1-2 perc alatt összerottyintom. Köretként és önmagában is nagyon finom. Azért nem írtam mennyiségeket, mert azt mindenkinek az ízlésére bízom. Próbáltam már erős-hegyespaprikával, illetve zúzott fokhagymával is, reszelt sajttal megszórva...akárhogyan is, nagyon finom:)

Tipp: Ha az újkrumplit sós vízbe áztatod, akkor könnyebben "lemorzsolódik" róla a héja.

2 megjegyzés:

Annamari írta...

ez annnnnnyira a jól néz ki

Wise Lady írta...

Nekem is tetszik!