2009. január 16., péntek

Csirkehúsleves hamis májgaluskával


Hozzávalók:

1 csirke darabolva (melle kihagyható)
3-4 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 krumpli
1/4 karalábé
1/4 (ha kicsi) zellergumó
2 karfiolrózsa
1 tv paprika
1 kis csokor petrezselyem
1 szál zeller zöldje
kevés delikát
5-6 szem egész bors


A feldarabolt csirkét a vörös -és póréhagymával 4-5 l vízbe fel teszem főni. A habját folyamatosan leszedegetem róla, majd, amikor már nem képződik több hab rajta, beleteszem a zöldésegeket a krumpli és a karfiol kivételével, a zeller -és petrezselyemzöldet, az egész borsot, és kb. 1 tk. delikátot. Nagyon lassú tűzön, lefedve kb 2,5-3 órát főzöm, majd bele teszem a félbe vágott burgonyákat, végül a karfiolt. Ezek puhulásáig főzöm, a legvégén sózom.
(A képen nem látszik, de gyönyörű sárga lett a leves.)

Hamis májgaluskához:

1 májkrém konzerv
1 kk só
1 tojás
búzadara
2 csipet majoranna

A májkrémet szétnyomkodom egy villával, hozzáütöm a tojást, sózom, majd annyi búzadarát adok hozzá, amennyit felvesz. Lágy, nem túl sűrű masszát keverek belőle, a végén majorannával ízesítem. Forrásban lévő, sózott vízben kifőzöm.


Nincsenek megjegyzések: