Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb, sertéstarja, esetleg sertés lapocka
(ki melyiket szereti)
3 fej vöröshagyma
Kotányi mexikói grill fűszerkeverék
2 ek. üveges paradicsom (püréből 1 ek is elég)
liszt
só
olaj
8 szelet sertéscomb, sertéstarja, esetleg sertés lapocka
(ki melyiket szereti)
3 fej vöröshagyma
Kotányi mexikói grill fűszerkeverék
2 ek. üveges paradicsom (püréből 1 ek is elég)
liszt
só
olaj
A hússzeleteket kiklopfolom, majd alaposan bekenem a fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyom. Serpenyőben kevés olajat hevítek. A hússzeleteket lisztbe mártom, majd mindkét felére, kb 20-20 másodperc alatt vékony kérget pirítok. Ezt követően tepsibe teszem őket. A hagymákat fél centiméter vastag szeletekre vágom, a hús olajában kicsit összerottyantom. Sózom, összekeverem a paradicsommal, majd a hús tetején elterítem. Összesen kb. másfél óra alatt készre sütöm. Az első 40-50 percben kb 175 fokon, alufóliával letakarva, majd alufólia nélkül, kb 190 fokon készre sütöm.
Kukoricás-kaliforniai paprikás rizs
1 bögre "A" rizst kevés olajon picit megpirítok, felöntöm 2 bögre forró vízzel. Sózom, borsozom, majd hozzá adom a lecsöpögtetett kukorica konzervet (kb fél doboz), és ízlés szerint kockára vágott paprikát. Lassú tűzön puhulásig főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése