Hozzávalók:
1 kg liszt
15 dkg zsír
5 dkg élesztő
1 tojás
1/2 liter tej
2 kk só
3 tk. pizza fűszerkeverék
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet cukor
2 csomag 5-6 db-os virsli
tojássárgája a megkenéshez
Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztom. Ha szükséges, kevés lisztet adok hozzá (én szükségesnek láttam).
Kb 1 órán át kelesztem a tésztát, majd kb fél centiméteres vastagságúra nyújtom, négyzetekre vágom.
A virsliket 3 részre vágom, a batyuba teszem, majd az ellentétes csücskeit összefogom. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
TIpp.: A virsli alá kenhetsz ketchupot, esetleg dinsztelthagymás-mustáros lötyit tehetsz alá.
Kb 1 órán át kelesztem a tésztát, majd kb fél centiméteres vastagságúra nyújtom, négyzetekre vágom.
A virsliket 3 részre vágom, a batyuba teszem, majd az ellentétes csücskeit összefogom. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
TIpp.: A virsli alá kenhetsz ketchupot, esetleg dinsztelthagymás-mustáros lötyit tehetsz alá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése