Tipikusan az a fajta étel, melynek millió változata létezik. Többet kipróbáltam már, dönteni nemigazán tudok. Nem tartozik a kedvenceim közé, azonban ha én eszem, akkor tuti tejföllel eszem, ezért is kevesebb cukor kell bele, mint egyik-másik hasonló receptbe. A túl sok cukortól egyébként könnyen szétfőhet, szóval csak óvatosan :)
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
2 tojás
4 tojás sárgája
4 tojás felvert habja
kb. 18 dkg búzadara
szükség esetén 1-2 ek. liszt
1 ek. cukor
1 tk. só
1/2 citrom reszelt héja
50 dkg tehéntúró
2 tojás
4 tojás sárgája
4 tojás felvert habja
kb. 18 dkg búzadara
szükség esetén 1-2 ek. liszt
1 ek. cukor
1 tk. só
1/2 citrom reszelt héja
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a többi hozzávalót (kivéve a lisztet) egy másik tálban összedolgozzuk, végül belekeverjük a tojáshabot. Vizes kézzel gombócokat formálunk, sózott, forrásban lévő vízben készre főzzük, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Tipp: 1,5 bögre zsemlemorzsához kb. 2 fakanálnyi margarint olvasztok, amihez kevés olajat öntök, így a vaj nem ég meg, csak felhevül.
Tipp: 1,5 bögre zsemlemorzsához kb. 2 fakanálnyi margarint olvasztok, amihez kevés olajat öntök, így a vaj nem ég meg, csak felhevül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése