2009. január 25., vasárnap

Tejfölös zöldbabfőzelék -kicsit másképp

Hozzávalók:

kb 30 dkg zöldbab
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 ek tejföl
egy csipet majoránna
kevés delikát


A rántáshoz:
olaj
liszt
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

A babot és a vöröshagymát felteszem főni, kevés delikátot adok hozzá. Mikor megpuhult a bab, berántom a fokhagymás-pirospaprikás rántással, majd behabarom a tejföllel. Egy csipet majorannával és sóval ízesítem.

Mivel a család "férfi" tagjai nemigazán főzelékesek, ezért csak ilyen "mini" adagokat szoktam főzni, ez a mennyiség nekem és Lolának 2 napig elég.

Tipp: Ha pörkölttel tálalod, kevesebb sót adj hozzá!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello. And Bye.