2009. január 28., szerda

Tejszelet



Hozzávalók:

A tésztához:

8 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
8 dkg olvasztott margarin
4 dkg kakaópor
6 ek víz
1 cs. sütőpor
csipet só

A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig verem, majd hozzáadom a margarint és a vizet, végül a lisztet. A fehérjéből és a csipet sóból kemény habot verek, majd ezt a masszához keverem. Közepes tepsin (kikent vagy sütőpapírral bélelt) a massza felét elsimítom, 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm, majd ugyanezt teszem a maradék masszával is. Hagyom kihűlni.

A krémhez:

4-5 ek cukor
4-5 csomag vaníliás cukor
3,75 dl tej
3,75 dkg zselatin
8 dl habtejszín

A tejet a cukrokkal felforralom, majd hozzákeverem a zselatint. Hagyom, hogy langyosra hűljön. A tejszínt kemény habbá verem, és a langyos tejet lassan hozzácsorgatom, közben keverem. A két lap közé kenem, 1-2 órára hűtőbe teszem.

Első próbálkozásom nem volt túl sikeres, már ami a krémet illeti. Nem volt itthon, csak fele adag zselatinom, így a másik felét habfixálóval pótoltam. Nem jött be sajna, túl híg maradt a krém, így nem tudtam magas krémréteget kenni a lapok közé...majd legközelebb...

Íz...az igazi tejszelet jellegzetes íze számomra hiányzik a krémből, de így is nagyon finom ám :)

3 megjegyzés:

anya.25 írta...

hűűű ezt kipróbálom:))nyammm

Névtelen írta...

Szia:)
ne hüjülj máááá:) Miért ne tehetnéd ki ? Kíváncsian várom a csigakalácsodat:)
pusza

Névtelen írta...

jesszusom:)
hüjülj= hülyülj ::):)