2008. október 12., vasárnap

Csirketorta



Hozzávalók (adott esetben 5 felnőtt-2 gyerek felállásra)

Kb 1 kg csirkemell
1 cs. gépsonka
1 pohár tejföl
Kb 30-40 dkg bacon szalonna
20 dkb reszelt sajt
2 tojás
liszt
só, bors
1 pohár natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma

A felszeletelt csirkemelleket egy éjszakára nyomott fokhagymával kevert joghurtba áztatom.
Miután kiveszem másnap a joghurtból, NEM mosom le róla azt, így sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, ezután tojásba mártom.
Bacon szalonnával kibélelek egy őzgerincformát vagy jénai tálat úgy, hogy a szalonna végeit alulra fel tudjam majd hajtani. Erre kezdem el rétegezni a hozzávalókat: 1 sor tejföl, 1 sor fenti módon előkészített csirkemell, egy sor reszelt sajt, egy sor sonka, majd az egész előlről úgy, hogy a legutolsó réteg az csirke legyen. Ha megtelt a forma, a szalonna kilógó részeit visszahajtom. Alufóliával letakarom, előmelegített sütőben legalább 1 órán át sütöm, az első 45 percben kb 170 fokon, majd levéve az alufóliát addig 180-200 fokon, míg a szalonna szépen meg nem pirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések: