2008. október 16., csütörtök

Sonkás-baconos párnácskák



Ennek a sós sütinek a tésztája nem tartozik a kedvenceim közé, viszont Lolám nagyon szereti. Állagra kb. olyan lesz, mint a linzer, csak sós kivitelben.

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 tojás
1 kávéskanál só
2 evőkanál tejföl
(ebből a tojás nagyságától függően csak annyit rakjunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a tészta)

A hozzávalókat összedolgozzuk, 1 órát állni hagyjuk a hűtőben. Kb 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle, mindegyik háromszög közepére a töltelékből kis kupacolt pakolunk, majd a csücskeit össztapasztjuk, tojással megkenjük, 200fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

A töltelékhez:
3-4 szelet baconszalonna
3-4 szelet gépsonka
1/2 fej vöröshagyma
2-3 ek. tejföl
olaj

bors

A szalonnát, sonkát, hagymát felkockázzuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sonkát és szalonnát, együtt pirítjuk, rátesszük a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: