2008. október 8., szerda

Frankfurti leves

Rég főztem már frankfurti levest, ma a gyerekek nagyon örültek neki. Még Domi is, aki mostanság igencsak megveti a folyékony táplálékot :D


Egy kicsi vagy egy nagyobb fej vöröshagymának a felét apróra vágom, olajon megdinsztelem
3-4 karikára vágott virslit hozzádobok, tovább dinsztelem,
2 kávéskanál pirospaprikát szórok rá,
1-2kisebb fokhagymát rányomok,
rádobom az apró szeletekre vágott közepes fej krumplit,
és a felszeletelt kelkáposztát.
Összerottyantom, felengedem vízzel.
Ízesítem: bors, majoranna, kis delikát.
Ha minden hozzávaló puhára főtt, elkészítem a tejfölös-lisztes habarást. Nagyon kevés lisztet használok. Behabarom, összeforralom és a legvégén sózom.

Másik változat szerint felteszem főni a krumplit a káposztával, külön edényben virslipörköltet készítek, ezeket összeöntöm, majd fokhagymás rántással berántom, végül tejföllel habarom. Így szoktam, de nem volt kedvem annyi edényt piszkolni :D

A főétel rántott csirkemell volt, rántott gombával, krumplipürével és tartármártással.

Nincsenek megjegyzések: